Ett badrum för triatleter

Känner du att det sämsta med din träning är duschen efteråt? Då är det kanske dags att fundera på om du ska göra något åt ditt badrum.

Vad kan du använda ditt badrum till idag? Och vad skulle du vilja använda badrummet till? Om du sysslar med triathlon vill du troligen kunna göra följande:

  • Duscha efter träningspass.
  • Tvätta och torka träningskläder.
  • Hänga simkläder på tork
  • Spola av cykeln, efter träning i dåligt väder.

Beroende på hur ditt badrum ser ut idag kan det behövas små eller stora förändringar. Även ett litet badrum kan rymma mycket, med bra planering. Om du bor i Stockholm (kanske på Östermalm) och bara har en s.k. Stockholmsdusch kan du dock behöva göra en rejäl renovering, och kanske placera tvättmaskinen i köket. På Stockholm-badsrumsrenovering.nu kan du läsa mer om badrumsrenoveringar i huvudstaden. Om du bor någon annanstans, och undrar vad en Stockholmsdusch är så rör det sig om ett “badrum” där det finns en duschslang, men inte något badkar eller duschkabin. I vissa lägenheter får man duscha över toaletten, i andra finns det en golvbrunn mitt på golvet i det minimala badrummet, som ofta inte är större än gästtoaletten i en större lägenhet.

Triatlet som behöver badrumsrenovering

Att bygga Stockholmsduschar har varit ett sätt att spara in på utrymmet i huvudstaden, där marken är dyrbar och man därför velat kunna bygga så många bostäder som möjligt på en begränsad yta. Efterfrågan på utrymme för att kunna tvätta såväl sig själv som sina kläder och sin utrustning har dock ökat sedan husen med Stockholmsdusch byggdes. 

Planera ditt badrum

Vare sig du bor i en liten lägenhet, eller i ett stort hus, är planering a och o när det handlar om badrumsrenovering. Fundera på vad du verkligen behöver, och om det finns några motsättningar. Får du exempelvis plats med både tvättmaskin och ett badkar som är så stort att du kan ställa din cykel i det och spola av den? Eller måste du nöja dig med en duschkabin?