Var bor triatleterna?

Triatlon har blivit en riktig folksport, även om de flesta utövare har ganska gott om pengar. Det finns ingen statistik över var i Sverige vi hittar flest utövare, men det finns mycket som tyder på att Östermalm och Djurgården har flest triatleter per capita i hela Sverige.

Östermalm är ett område i Stockholm som är känt för att vara dyrt och exklusivt. Som triatlon, skulle nog en och annan utan alltför mycket insyn i sporten säga. Faktum är att triatlon är mer folkligt än vad många tror, men det går inte att komma ifrån att utrustningen kostar en hel del. Cykeln måste också underhållas, och de flesta som tävlar i triatlon har mer än en cykel. Ofta har de en cykel för tävling, en för träning under tävlingslika förhållanden, och minst en cykel för träning under andra förhållanden. 

Strandvägen på Östermalm

Eftersom det kräver en viss ekonomi är triatlon populärt bland chefer, mellanchefer och vd:ar, yrkeskategorier som det finns många av på Östermalm. Att bo på Östermalm kräver också en viss ekonomi, såvida man inte har så många ködagar att man kan få en hyresrätt.

Nära till träningen

Att Östermalm är tätt på triatleter beror inte bara på att stadsdelens invånare har ekonomin för att syssla med triatlon. Det handlar också om att det finns goda möjligheter till träning. Trots att stadsdelen ligger så centralt är det nära till öppet vatten, i Brunnsviken och i Djurgårdsbrunnsviken, samt till löp- och cykelrundor på Gärdet och i Lill-Jansskogen. 

Att flytta till Östermalm skulle kunna innebära att du får grannar som delar din hobby. Dessutom har du nära till både löpning och simning. Om du vill hitta en bostad på Östermalm bör du kontakta en mäklare som är specialiserad på denna stadsdel. Ett exempel på en sådan mäklarfirma är Oscars. Läs mer om Oscars här.